حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی تقوی در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه با اشاره به این که عمده آسیب های اجتماعی که در جامعه وجود دارد را می توان در چند بخش تقسیم بندی کرد، اظهار داشت: بخشی از این آسیب ها متوجه مسایل راجع به روابط دو جنس مخالف می شود که در جامعه و دانشگاه ها از آن به روابط دختری و پسری یاد می شود که به عقیده بنده بخش قابل توجهی از ناهنجاری های اجتماعی امروز ما را تشکیل می دهد.
وی افزود: بخش دوم شامل بحث ادیان ، فرقه ها و عرفان های نوظهور و کاذب می شود که متاسفانه به دلیل خلاءمعنویت در دنیای امروز ، شاهد رشد فزاینده آن ها هستیم به گونه ای که بر اساس آماری، طی 60 سال اخیر، حدود 4 هزار دین و فرقه کاذب و انحرافی در سطح دنیا پدیدار شده است و این فرقه ها از ابزار معنویت و نیز هنر، رمان، داستان و فیلم در جهت دست یابی به مقاصد شوم خود سواستفاده کرده اند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه اصفهان همچنین بیان داشت: مدرنیته حقیقتا دنیا را به بحران معنویت دچار کرده است و حال آن که بشر امروز به دنبال یافتن پاسخ نیازهای معنوی خود می باشد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه معارف اسلامی تهران در ادامه به بخش سوم این تقسیم بندی اشاره کرد و گفت: بخش دیگر مربوط به مخدرها می شود که امروزه انواع و اقسام آن ها را در جامعه می توان یافت ، ضمن آن که نظارت بر آن ها نیز واقعا دشوار است.
وی همچنین ابراز داشت: البته در فضای جامعه، کار فرهنگی زیادی صورت می گیرد و نهادهای مختلفی متولی کارهای فرهنگی هستند اما آن چه قابل توجه و تامل میباشد این است که متاسفانه دردهای اجتماعی و فرهنگی را نشناخته ایم چرا که اگر دردها را بشناسیم، بهتر می توانیم به درمان آن ها بپردازیم.
حجت الاسلام و المسلمین تقوی یادآور شد: من گاهی در دانشگاه که هستم با دخترخانم های دانشجویی روبرو می شوم که حجاب مناسبی ندارند؛ وقتی با آن ها صحبت می کنیم متوجه می شویم که اندک آگاهی دینی از وجوب حجاب و نیز اطلاعاتی از آسیب ها و تبعات نامطلوب بدحجابی در جامعه برای خودشان و دیگران ندارند.
وی اضافه کرد: در واقع یکی از دلایل اصلی بروز بسیاری از آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی، ریشه در جهل و ناآگاهی مردم دارد که در این خصوص حوزویان و دانشگاهیان می توانند به خوبی دست به روشنگری و آگاهی بخشی عمومی بزنند.